"Mindenki tudja" egyébként, hogy ezek a fagyasztott húspogácsák jobbára hasonlóan készülnek, mint a virsli, azaz az ilyen-olyan maradékok, gyengébb minőségű alapanyagok mennek a levesbe (darálóba), ehhez jön 2 rész ízfokozó, 3 rész állagjavító, 4 rész tartósító, és még 2 rész "E-vitamin". Ezt a remek masszát szépen formába (kiscsillag, kiskacsa, kisfaszom) préselik, panírozzák, oszt' hadd szóljon.
Éppen ezért határoztam el a múltkor, amikor megkívántam egy kis rántott cuccost (és nem volt kedvem a két szelet rántott húsért henteshez menni, klopfolni, három tányért összelisztezni - tojásozni - prézlizni stb.) és beruháztam némi fagyasztott készítménybe, hogy NEM FOGOK ócska granulált/ragasztott/formázott förmedvényt venni, hanem minimum középárfekvésű, SZELET-jellegű (azaz a hús egyben van) terméket vásárolok.
Hosszas keresgélést követően sikerült is kiválasztanom egy majdnem legdrágább, egyértelműen rántott SZELET meghatározású sütnivalót. Hát lehetett volna több sütnivalóm, mert miután kisütöttem kiderült, hogy rendesen át lettem kúrva a palánkon.
Na, jöhetnek a képek:
Itt elsőnek a csomagolást érdemes megnézi, könnyfakasztóan gyönyörű rántotthúsok, salátaágyon. A tekintet ezt követően téved a bal oldali gúlában látható fagyott állapotú termékre (a "szelet" vastagsága szívfacsaróan valószínűtlen, és már a sütés kezdete előtt sejtetni engedi, hogy ezzel ma még tele lesz a faszom).
Gyönyörűen látszik az adalékanyagoktól püffedt, nedvedző húsdarálmány.
A panír elválik a darálmánytól, mint búza az ocsútól.
A panír öngyilkos lett.
Vihar utáni csend...
Az egész ment a szemétbe, egy falatot nem bírtam enni belőle. Érdemes mégegyszer összehasonlítani a csomagoláson lévő fényképet a "tányérkész" eredménnyel.
Szerintem jogosan van tele a faszom a lehúzós fagyasztott kajákkal. Nektek?